Tänään on huilipäivä (ja saunailta), isäntä on töissä ilta myöhään ja minä teen valokuvauksen asiakastöitä. 

Jotakin edistystä on kuitenkin tapahtunut tänäänkin. Tuusulan kunnalta tuli ilmoitus, että Elykeskus on käsitellyt hakemuksemme, eikä siinä ollut huomauttamista. Jee..... nyt pääsemme piakkoin tekemään rakennuslupahakemusta. Ihmettelen vaan tätä paperin määrää.... kauheesti pitää lähettää sinne ja tänne, laittaa hakemusta ja toimenpidelupaa. Ja odottaa niiden käsittelyä. Nyt siis pitää vielä laittaa erikseen tuo rakennuslupahakemus kunnalle, ennenkuin pääsemme oikeasti tekemään mitään. Ja siihen pitää liitteeksi laittaa Dekotalolta papereita, eikä sieltä saada papereita ennenkuin olemme lähettäneet sinne kunnalta jotain papereita ja mittauksia ja piirustuksia.... nuoh... en edes ymmärrä mitä ne kaikki on. Onneksi minulla on mies joka ymmärtää :)

Saimme eilen Dekotaloilta kirjeen, jossa kiiteltiin luottamuksesta. Saimme selkeät ohjeet mitä pitää seuraavaksi tehdä, ja missä vaiheessa tehdään mitäkin, kuten valitaan laattoja, laminaatteja tai maaleja.... mutta niiden valintaan menee vielä hetki :). Kun asiat pilkotaan pieniksi osiksi, ja kerrotaan että juuri nyt sinun pitää...... ja ranskalaisilla viivoilla kerrottu mitä tehdään. 

IMG_3446.jpg

Vielä riittää kuitenkin pähkäiltävää niinkin tylsillä aiheilla kun sadevesi-viemäri-asialla. Asumme haja-asutusalueella, eikä meillä ole kunnallista viemäriä. Olemme selvittäneet,tai mies on selvitellyt, minä vaan lähinnä nyökytellyt ja kuunnellut, erilaisia vaihtoehtoja. Käsitelläänkö viemärivedet omalla tontilla, vai liitytäänkö kunnalliseen? Kunnan viemäri tulisi reilun sadan metrin päähän, pitäisi itse tuoda viemäriputket ja rakentaa joku pumppaamo... sitten kun viemärin "oja" pitäisi olla tuossa hiekkarinteen kupeessa, aiheuttaa se päänvaivaa, siitä ei voi kaivaa, "vuori" valuisi alas.

Noh, elykeskukselta voi toki hakea lupaa laittaa viemäri tuohon jalkakäytävän viereen, mutta sitten se tulisi melko pintaan, ja vaatisi putkilta melkoisesti enemmän kuin pelkkä viemäriputki. Elykeskukselle on kuitenkin lupa-anosmus tuostakin laitettu, heidän edustaja kävi katsomassa, ja sanoi että parin viikon päästä tulee päätös.

Mietimme myös, josko putken suuntaporaisi, ei tarvitsisi kaivaa..... mutta hiekkavuoressa on todella isokokoisia kivenjärkäleitä, joten poraaminen tuskin onnistuisi. Ja, urakoitsijat eivät ole kiinnostuneita näin pienestä asiakkaasta. Joten, se siitä, jäipähän edes yksi vaihtoehto pois laskuista.

Nyt pitäisi vaan laskea, kumpi olisi edullisempaa, käsitellä jätevedet omalla tontilla kuten nyt, vai liittyä kunnalliseen tekemällä kaiken itse. Ja siis, selvennykseksi, vanhat järjestelmämme eivät ole enää nykylain mukaisia, vaan kaikki pitää päivittää tämän päivän määräysten mukaiseksi. Tehdään niin tai näin, niin tuo on melko kallista lystiä :)

Onneksi meillä on jo kunnan vesi, tosin sitäkin pitää hiukan operoida....

Viikonloppuna töiden lisäksi, jos sää sallii, jatkamme pihan laittamista valmiimmaksi. Puramme uima-allasterassia ja viemme jätekuormaa, jonka ensin kasaamme nurkista :)

Tänään kuitenkin tilasin meille leffaliput huomiselle, että huomenillalla kuitenkin jotakin muuta kun töitä tai rakennusta, jeee.....

IMG_3439.jpg