Meillä on kuulkaa mittailtu "enemmän kun lääkäri määrää". Tuo mies joka asuu kanssani samassa taloudessa, mittaa koko ajan :) Aluksi mittailimme taloa ulkoa, kahlasimme lumihangessa, ja mittasimme talomme ulkomittoja. Ja seuraavana päivänä mittasimme uudelleen, kun kukaan ei edellisenä päivänä kirjoittanut niitä muistiin. Muutaman päivän päästä mittasimme taas, että nyt otetaan ihan tarkat mitat :).

Kun vihdoin saimme tarpeeksi tarkat ulkomitat, siirryimme sisätiloihin. Jokainen huone erikseen, pariinkin eri otteseen, sitten vielä nämä pari seinää sisältä, entä ikkunoiden koot.... tuon kellarin aulan vaikutus konaisneliöihin jne.jne. Onko vessa isompi vai pienempi kuin uudessa talossa, mahtuuko keittiön pöytä uuteen taloon (on todella massiivinen). Ja välillä mitataan pohjapiirrustusta :)

 

image.jpg

Kun talo sitten päätettiinkin siirtää toiseen päähän tonttia, eikä tälle samalle paikalle kuin nyt, niin mittailimme noin suunnilleen sen paikkaa lumihangessa ja nurkkiin tikut pystyyn. Lumien sulattua, mittasimme uudelleen talon paikan tarkasti, tikut tuli samaan paikkaan kun aikaisemmassa mittauksessa. Mitataan vielä tuo välimatka tulevan makkarin kulmasta autotallin seinään, entäs toinen kulma tontin rajaan asti. Otappa kiinni tosta mitasta, niin mitataan vielä näiden tikkujen ristimitta.... nuoh..... Mitataan vielä puuliiterin mitat, ja mitataan sitten paikka jonne se mahdollisesti siirretään. Käydään vielä mittaamassa tuo mahdollisen kunnallisen viemärin metrimäärä, oliko se nyt 115m vai 116m.... ja tuo oli vasta rajalle, mikähän se mitta on siihen taloon asti. korkeusero, tontin korkeusero pitää ehdottomasti mitata, laita tikku tohon, mittaa, hae joku laserijuttu, liian valosaa, liian pitkällä, odotetaan iltaan ja mitataan sit uudestaan :D Jep, korkeuseroa on ihan riittävästi, tarvii tehdä maatöitä hiukan enemmän.

Koko lopputalven ja alkukevään olemme siis kävelleet tonttia ristiin rastiin mitta kädessä, välillä hiukan tontin ulkopuolellakin. Ehkä tuon miehen unelma-ammatti olisi ollut mittamies :D

ps. se ei ole vielä älynnyt mitata portin leveyttä, mahtuuko talopaketin tuoja autollansa portista sisälle ;)