Elykeskuksen suunnittelutarveratkaisua ja kunnan rakennuslupaa odotellessa ei voi oikein tehdä muuta kuin odottaa..... ja odottavan aika on pitkä. Voisimmeko jo kaivaa vesiputkelle paikkaa, entä viemärille? Tehdä edes jotakin joka nopeuttaisi ajankulua?

Tulevan talon paikalla on kaksi suurta mäntyä, niistä pitää päästä eroon. Siispä puunkaataja paikalle. Siinäpä riittääkin sitten viikoksi hommia. Hyötyliikuntaa, ajattelen kun raahaan suuria oksia paikasta A paikkaan B. Männyt pilkotaan käyttökelpoisiksi haloiksi jo heti tässä vaiheessa. "Mieti kuinka kivaa on kun voimme hakea valmiit takkapuut liiteristä" sanoin miehelleni kun niitä kimpassa pilkottiin. Tosin, puuliiterikin pitää tyhjentää ja siirtää uuden talon tieltä. Varastokin pitäisi tyhjentää ja hävittää. Vanhat omenapuut pitäisi kaataa, ja pari kesää sitten istutetut kirsikka- ja luumupuut siirtää väljemmille vesille tontin toiseen päähän. Säilyyköhän ne hengissä siirrosta?

IMG_3385.jpg

Uima-allasaluekin on purettava, siihen tulee viemäri. Onneksi se on vain sellainen joka kevät täytettävä ja kasattava/purettava kevyt allas. Terassi sen alla sitten onkin hiukan järeämpää tekoa. Selkä ei tykkää kun mitä ihmeellisimissä asennoissa ruuvaa ruuveja auki ja kantaa terassilaudat pinkkaan jonnekin.... minne? Mielestäni meillä on melko tilava tontti, mutta nyt kun kaikki pitää purkaa ja siirtää, tuntuu että tila ei riitä. Allas-alueen purku on naiselle sopivaa duunia, ukkokulta tekee samaan aikaan hiukan raskaampia hommia, kuten siirtelee vanhaa kiuasta, joka jäi nurkkiin lojumaan viimekesän saunaprojektin jälkeen.

Lipputankokin on tiellä, onneksi sen kaataminen oli melko helppoa. Täytyy säilöä se tonti reunalla, ja pystyttää sitten uuden kodin pihalle arvoiseensa paikkaan.

Jotakin järkevää voi siis tehdä odotellessakin, ja sitä paitsi, kaikki tämä on älyttömän hyvää hytötyliikuntaa. Lenkille ei tarvitse erikseen lähteä :), ja hei.... mikään paikka ei ole aamulla kipeä moisen huhkimisen jälkeen!