Siitä onkin hetki, kun viimeksi päivitin tietoja.

Tässä välissä ei oikein ole odottamisen lisäksi tapahtunut juuri mitään. Kerkesimme jopa parin viikon lomalle tässä välissä.

Jotain pientä kuitenkin on tapahtunut, meidät on merkattu 😊 Dekotalon edustaja on merkinnyt tonttimme Dekotalo kyltein. Viimeistään nyt kaikki ohikulkijat näkevät, että tontilla tapahtuu kohta jotain suurempaa kuin pelkkä kevätsiivous 👍image.jpg

Ja loman aikana Äiti ja Matti purkivat tonttimme välistä aitaa. Se piti purkaa vesiputken tieltä, mutta oli muutenkin jo huonokuntoinen ja purkukelpoinen. He myös veivät kaikki kasaamamme "jätteet" kaatopaikalle. Näistä kaatopaikka keikoista on tullut jo perinne, me keräämme romut kasaan talven aikana ja kun he tulevat keväällä Suomeen, niin kuskaavat ekan viikon meidän kasaamia romuja kaatopaikalle 😊. Siitä on suuri apu meille, koska harvoin kerkeämme edes töistä kotiin kaatopaikkojen aukioloaikana.

Olemme tehneet myös ensimmäisen oman hankinnan rakennusprojektiin liittyen. Löysimme facen kirppikseltä toiselle yli jäänyttä radon putkea. Nyt se putki komeilee tulevan talon kohdalla, ja odottaa omaa paikkaansa 😊

 

image.jpg

Saimme vihdoin, pitkän odottelun jälkeen suunnittelutarveratkaisun, virallisen sellaisen. Tarkoittaa sitä että voimme ruveta hakemaan rakennuslupaa.

Kävin näyttämässä Dekotalon lähettämät alustavat kuvat rakennusvalvontaan.... Rakennuslupaan tarvitaan meluasiantuntijan laatima melumallinnus, vanhan talon purkusuunnitelma, yksi seinä pitää paloeristää johtuen autotallin läheisyydestä, maaperätutkimusraportti, parkkipaikan läheisyyteen öljyn erottelukaivo, lasikuistista pitää piirtää kuvat mukaan.

Kauheasti papereita ta asiantuntija lausuntoja tässä tarvitsee. 

Onneksi loman aikana tehty maaperätutkimuksen raportti (900€) tuli juuri tänään. Tämä oli kyllä täysin turha tutkimus. Asumme hiekkamontun reunalla, tutkimuksen tekijätkin totesi, että hiekkaa on, loppuun asti. Äiti joka valvoi tutkimuksen ottamista, totesi miehelle, että tuo sama tulos olisi selvinnyt pelkällä lapiollakin 😊 Mutta sehän ei kelpaa viranomaisille.

. Meluasiantuntijalle saatiin lähetettyä piirustukset, jotta hän voi laskea desibelit pihalla ja talossa. Hän lupasi tehdä laskelmat supernopeasti.

Rakennuslupa pitäisi jättää jo alkuviikosta, niin kerkeäisimme saamaan luvat ulos ennen valvontaviraston heinäkuun kesälomaa, jolloin toimisto on kiinni. Näin pysyisimme aikataulussa ja pääsisimme tekemään kaivuutöitä tontilla. Talopaketti pitäisi rantautua 7.9.

Mutta, nyt rupee oikeasti tapahtua jotain näkyvää. Huomenna tontille tulee talkooporukka, lasikuisti puretaan nykyiseltä paikalta säilöön noin vuodeksi. Sen alla oleva kuisti puretaan ja sunnuntaina siirretään puuliiteri tuon kuistin tilalle. Se tulee kovin lähelle nykyistä taloa, mutta tämähän puretaan vuoden-parin päästä pois.

Suurin ongelma tällä hetkellä on, että mihin nuo lasikuistilla olevat tavarat laitetaan.

image.jpg

Puuliiteri odottaa sunnuntain siirtoa.